Бетонът – мрамора на модерната епоха

Бетонът е композитен строителен материал, получен в резултат от втвърдяването на смес от цимент, вода, пясък, едър добавъчен материал (трошен камък или речен чакъл), а в някои случаи химични и/или минерални добавки. Преди втвърдяването си материалът се нарича бетонова смес.

Поради сравнително ниската си якост на опън, в строителните конструкции бетонът често се използва в комбинация със стоманена прътова армировка, образувайки стоманобетон. В някои специфични приложения (главно настилки) се използва армиране със стоманени или полимерни фибри (дисперсно армиран бетон). Неармиран бетон се използва предимно за относително масивни и/или слабо натоварени елементи – фундаменти, гравитационни подпорни стени, язовирни стени.

Бетонът – „мраморът на модерната епоха” е най-използваният конструктивен материал през 21 век. Едва ли има друг материал, който така да се е променил през последните години: сивият бетон, който изграждаше монотонните, монолитни чудовища в миналото, днес има изцяло нови естетически качества, благодарение на които преживява истински Ренесанс.

Това е възможно в резултат на усилената работа на инженерите, които фокусират разработките си върху качествата на бетона, за да го превърнат във високотехнологичен конструктивен материал. Специални добавки го правят по-плътен и по-устойчив – свойства, които правят възможно изграждането на ажурни конструкции и въобще архитектура, която само до преди няколко години бе невъзможно да бъде реализирана. Текстури, цветове – всичко е предмет на промяна, имаме дори прозрачен бетон.

Бетонът е студен и елегантен, иновативен и висококачествен. В същото време е дискретен и не натрапчив, но винаги стабилен и дефиниращ.

МЕБЕЛИ ОТ БЕТОН

Бетонът може да бъде използван и в интериора. Кухненски плотове, мивки, масички за кафе, маси за хранене и дори шкафове. Но не си ги представяйте монолитни и сиви на цвят. Напротив – те са с меки форми, ажурни и в разнообразни цветове. И това кара много дизайнери да експериментират с качествата на бетона, за да го превърнат в уникални изделия за обзавеждане.

За повишаване на естетическия вид на сгради и съоръжения в последните години все по-широко се използва щампования бетон.

Бетонът е материал, който притежава мн.добри декоративни и пластични свойства, но за да е здрава настилката трябва да има здрава основа. Под това може да се разбира трамбован чакъл или бетон (използва се бетон-кантакт за по-здрава връзка между бетоните). При необходимост повърхността на новия бетон може да подлежи на специална обработка, за да се получи декоративна повърхност. Пластичността на бетоновите изделия позволява да се придаде различна релефна повърхност. Богата гама на щампи ( европейско, френско, римско паве, италиански плочи, различни видове неправилен камък, различни кожи за алейки покрай къщи,кооперации и др.) и цветове допринасят за добрия краен завършък. Един от многото плюсове на щампования бетон е ерозийно устойчивата формула с по-голяма дълготрайност от обикновения бетон, дължаща се на специалните добавки, подобрители и завършващия импрегниращ слой.

Щампованият бетон може да се използва за полагане по стени и под на къщи, жилищни сгради, алеи и много други фигури.

МАШИНИ ЗА ОБРАБОТВАНЕ НА БЕТОН

Миксер за бетон: Най-бързият начин да забъркате бетон на строителния Ви обект. Още докато зареждате барабана, сместа ще е наполовин готова за употреба.Миксерите от 150 литра са идеални за ползване на малки строителни площадки, ремонти, както и за други краткотрайни и нетрудобемки работи.

Миксерите над 300 литра се ползват за труднодостъпни средни и големи обекти. С тях можете да забъркате големи количества бетон за един ден.

Пердашка: Силна въртяща сила за заравняване и пердашене на големи площи налят бетон. Предлагаме и тава за пердашка.Пердашенето се постига най-добре когато бетона е достатъчно твърд за да ходите върху него, преди обработката.

Вибромастар: Портативен и лесно ползваем бензинов вибромастар, който заглажда и подравнява бетона.Единичният вибромастар може да се ползва от един човек както за малки, така и за по големи площи.Двойният вибромастар е пригоден за ползване от трима човека. Той е приложим единствено за по-големи площи.

Вибратор за бетон: Вградения нискочестотен преобразувател ще Ви осигури максимално стабилен и силен бетон, както и добър завършек.

Фугорез количка: Често ползван за рязане на фуги, ремонт на асфалтови пътища, рязане на армиран и стандартен бетон.

Всеки тези и много други машини и съоръжения, можете да откриете при нас фирма Рентекс ЕООД.

HTML Version:

Text Version:

Бетонът – мрамора на модерната епоха

Article Url: