Външно оформление за метални сгради

Външното оформление на сградите винаги е било от особена важност и няма изгледи това да се промени скоро. Особено ако сградата ви е направена с търговска цел, тогава настина може да се каже, че по-вида се изгражда първото и доста важно впечатление.

Външността има значение
В днешни дни има огромно разнообразие от „облекла“, с които да премените външния вид на вашето хале, навес или друга метална сграда. Пазара се стреми да привлече повече клиенти и това винаги води до повишаване на качеството и разнообразието. Външното покритие на металните конструкции може да се намери в различни цветове, дори и такива, които не са особено характерни за сградите у нас. Интересно впечатление прави например една поредица от халета, които се намират малко извън София, край железопътната линия за Мездра. На външен вид тези здания изглеждат изключително добре. За външното им цветово оформление е използван повече от един цвят и всички цветове, които всъщност са повече от пет, са съчетани доста умело. Подобен свеж изглед би бил от голяма полза ако зданието се използва като място за работа или пък място за продаване на стоки, защото разнообразието от цветове създава добро настроение у хората, независимо дали са работници или клиенти.

Предпазване
Идеята за многоцветна сграда привлича вниманието, но винаги има и уловки, за които трябва да сме бдителни. Една такава уловка е проблемите, които съпътстват тъмните цветове, когато са излагани продължително време на слънце и дъжд. За да предотвратите изсветляването или появата на различни петна по тъмните повърхности е добре да ги положите върху тях защитен слой, предотвратяващ подобни неприятни ефекти. Ако сградата ви е за промишлени цели и няма нужда от постоянна температура и няма често да бъде посещавана от хора, можете спокойно да я покриете с ламарина. Повечето видове ламарина предназначена за покритие на сгради има алуминиево или цинково покритие, които са най-често използвани за защита на метала от корозия. Тези покрития се ползват дори за защита и на самите метални елементи като столиците и фермите. Това от своя страна не ви задължава да изберете сив цвят за външния вид. Вземете боя с произволен цвят и боядисайте ламаринените листове.

Силата на пластовете
Дори да боядисате покритията два и повече пъти, това съвсем няма да бъде грешка. Боята също е предпазен слой на метала срещу кислорода, който е основната причина за корозията. Дебелината на покритието от цинк и алуминий, както и дебелината на покритието от боя са вашите основни козове за една дълготрайна експлоатация на цялата система за покриване на коя да е метална конструкция. Един друг много ефективен метод за предпазване на металните елементи от ръжда е галванизацията. За да направите добра оценка за това, какво покритие ви е необходимо, можете да обиколите района, в който мислите да строите метална сграда и да видите каква антикорозионна защита ползват другите халета. Различните видове защита имат своите предимства при различни климатични условия. Така ще имате информация за успешните и неуспешните стратегии при покриване на халето и при избора на защитно покритие за метала.
Винаги е добре да попитате тези, които преди вас са избрали металното строителство за да постигнат различни свои цели. Техния опит ще ви предпази от грешките, които самите те са допуснали и ще затвърди мнението ви за добрите практики, от които те са били доволни.

HTML Версия: Линк на статията (URL):