Защо си пожелаваме и поздравяваме в специални за нас дни?

Нуждата от пожелания и поздрави са наложени от стари времена , като израз на народната мъдрост. В тях народа създава кратки словесни произведения в който възлага своите надежди и въжделения за едно добро мирно настояще и бъдеше. Народа от само себе си използва всеки удобен повод или случай да пожелае на срещнатия и дошлия при него човек. И за да се създадат по-приятни мигове народната мъдрост е намерила начин да украси думи приятни за слушане и създаващи добро настроение.

Най-обикновени пожелания състоящи се от няколко думи в някой случай подредени в перфектни рими, описващи честитки , разлъка , любов и мъка.

„Добър Ден! Честита ви радост!“

Силата на тези пожелания е произвежда у човека приятни емоции с, който тъжните моменти стават по леки, а радостните мигове незабравими до последения дъх. Пожеланията присъства във всяка област на живота: труда, спортът, изобилието на реколтата, нуждата в успеха във всяко ново начинание, за благоденствие и преуспяване.

Пожеланията заемат особено място при специалните дни в живота ни, голям брой ние използваме при сватбата, новата година, 8-ми март и традиционните празници за нас.

Да няма криза, да няма войни. В тях ние избираме да си пожелаваме доброто и благополучието да ни съпътстват в бъдеще и настояще.

HTML Версия: Линк на статията (URL):