Какво всъщност е значението на тази модерна думичка „SEO оптимизация“?

Със сигурност доста от Вас скоро са се сблъсквали с новонавлизащия термин SEO оптимизация. Тя дефакто е способ, имащ за цел да издига сайта Ви към по-предни позици при търсене в Гугъл, Yahoo, Google.com или подобни търсачки за сайтове . Това ми е хоби от доста време и в следващите редове ще Ви разкрия по-голямата част от хитринките, които могат да накарат търсачките да обичат точно Вашия сайт.

Оптимизирането на уеб сайта Ви го прави по-лесно откриваем от Гугъл. А когато Гугъл извади Вашия уеб сайт на по-предните позици, случайните хора които го разглеждат нарастват все повече с всеки изминал ден. Съкращението SEO е дошло от английската абревиатура SEO (Search Engine Optimization) което в буквален превод е Оптимизиране за търсещи машини. To се е наложило като разговорно в нашата държава, затова и ние го използваме.
И за последно нека се изясним, ако все още има нещо неясно- под SEO имам впредвид: оптимизация на сайт, популяризацията му, правенето му лесно откиваем за всякакви търсачки за сайтове и най-вече основната- Гугъл – уеб сайта, който Ви доведе на тук.

Съвсем естествено е много от Вас за първи път да чуват за това понятие, но това по никакъв начин не показва че оптимизирането е нещо ,което няма приложимост. Който и да е Интернет потребител даже и да няма представа какво е SEO оптимизация се е сблъсквал с това всеки път когато е търсил стока или услуга в мрежата . Дефакто, по усмотрение всеки клика върху оскъдна част от най-предните уеб сайтове излезли след тяхното конкретно търсене. И ако си мислите че тези страници са подредени на случаен принцип- много се лъжете.Най-горните сайтове (тези, от които поръчвате) имат най-добрата оптимизация.

Ако смятате че e настъпил момента да уголемите Вашия бизнес/занаят като се гмурнете в виртуалнто пространство и спечелите клиенти и купувачи от цял свят, а не само тези от „махалата“, освен от направата на качествен сайт имате нужда и от популяризирането му.Това важи и ако стартирате чисто нова бизнес дейност, което честно казано в последните години се указва удачно решение.
Дори и уеб магазина, предлагащ най-изгодното съотношение между цената и качеството ще си остане непосещаван, ако Yahoo,Bing и Google не го показват на първте места.

HTML Версия: Линк на статията (URL):