Слънчеви колектори от emde-solar.com – съвременните енергийни решения

Нашето съвремие предполага използването на много енергия. Без нея живота би бил немислим. Технологичното развитие достигна такова ниво, при което ако привършат енергоносителите, прогресът може да спре. За петролът, въглищата и природният газ все повече се получават мрачни прогнози. Всички анализатори говорят за изчерпването им в близките 50 години. Все по-малко се откриват нови залежи, а в повечето случаи експлоатирането им се оказва скъпо и нерентабилно поради голямата дълбочина. А освен това замърсяването на природата от техният добив и преработка води до чести екологични катастрофи. Да не говорим за изгарянето им, което нарушава еко баланса и разрушава озоновият слой. Затова все повече хората се обръщат към възобновяемата енергия. Силата на морските вълни, приливите и отливите, вятъра и най-вече слънцето са един неизчерпаем източник, на който в бъдеще все повече ще се залага. Слънцето е най-евтиният източник, тъй като е достъпен за всички, а в същото време системите, които преобразуват слънчевата в топлинна енергия са много по-евтини от останалите сложни апаратури, като ветрогенераторите например. Инвестицията във слънчеви колектори спестява много средства, а възвръщането и става за 3-4 години, което на фона на средната продължителност на живот на слънчевата система, която е минимум 20 години е изключително изгодно предложение. Слънчевите колектори за домашно ползване значително намаляват сметките за ток, нужен за затопляне на вода. Изследванията показват, че един човек изразходва средно по 40 литра топла вода на ден. При домакинство от трима души, елементарните сметки показват че се използва 120 литра, а енергията необходима за загряването и е 2385.6 кв./часа за година. Непрекъснатото повишаване на цените на тока на фона на безплатната слънчева енергия е едно безспорно доказателство в това, че инвестицията си заслужава.

Ето и предимствата на слънчевият колектор с heat pipe тръба:

Можете да го използвате дори при слабо слънчево греене, а дори и облачно и мъгливо време, но с по-нисък интензитет Нисък коефициент на въздушно съпротивление Независими сте от повишаването на електроенергията Минимум 20 години живот на продукта Издържа на екстремно ниски температури и градушки Дори при счупване на една от тръбите, системата продължава да работи Много ниски топлинни загуби По-ниска цена в сравнение с плоските колектори, като ефективността им е значително по-висока Лесни за монтаж и поддръжка

Бъдете в крак с технологичното развитие. С вакуумният слънчев колектор с технология „Heat Pipe“ от emde-solar.com вие използвате природната енергията, ще спестите много средства, а в същото време ще помогнете за опазване на екосистемата.

HTML Версия: Линк на статията (URL):