Килими от естествени материали

Килимите са важна част от всеки интериор. Те са носител на неизменен лукс и комфорт за цялото семейство и то на една изключително приемлива и разумна цена. Най-търсени днес са килими от естествени влакна, въпреки факта, че цената им е няколко пъти по-висока от тези направени от изкуствени такива.

Едва 3% от създаваните килими в световен мащаб са от естествени материали и това е причината разликите наблюдавани при изнесените цени на килими от изкуствени и естествени влакна да са толкова големи. Често тази разлика при формирането на цени достига т порядъка на няколкостотин процента.

Основно използваните естествени влакна за създаването на килими са памук, лен,коноп, коприна, вълна, Юта (полухраст растящ в Азия, Африка и Америка), но също така и влакна от кокосови орехи и бамбук. Най-сериозно количество килими от този тип се произвеждат от вълна заради нейните отлични качества и дълъг експлоатационен живот.

Ако търсите най-доброто на пазара, то това вероятно са вълнените килими. Това е факт от гледна точка на комфорта и уюта, които този естествен материал внася в един дом. Създадените от вълна килими са приятни и меки на допир, като са с отлична дължина на живота и относително лесни за почистване.

Памукът е също един от популярните естествени материали за производство на килими. Той е мек и приятен на допир, лесно се боядисва и най-често бива съчетаван с други влакна – изкуствени или естествени, за да се предотврати лесното му намачкване. Най-често бива съчетаван с вълна и полиестер, за да се постигне една стабилност на килима.

Копринените килими са един истински лукс. Този естествен материал е без аналог, когато става дума за приятен допир. Килимите, създадени от коприна са изключително скъпи и ето защо най-често тя бива вграждана в килими създадени от други материали и т на определени места, за да повиши усещането за лукс и уют.

Естествено дори това минимално използване на коприна за производство на килими може значително да повиши тяхната цена.
Използването на подходящ килим е един страхотен начин да подчертаете лукс, пищност в съчетание с естетика и комфорт, на които да се наслади както цялото ви семейство, така и вашите близки гости.

HTML Версия: Линк на статията (URL):