Гипсокартон

Класическата гипсова замазка е доста трудоемък процес и изисква сериозен времеви и финансов ресурс. Технологичното съхнене на замазката е поне месец, а цената на труда на квалифицираните специалисти е доста висока.
Като много добра алтернатива на гипсовата замазка, в последните години на пазара се наложи така нареченото сухо строителство.Основните предимства на сухото строителство са бързият монтаж, липсата на технологично време за съхнене, какато и последващото отделяне на влага. Материалът който се използва, при този тип монтажни дейнности се нарича гипсокартон. Той представлява плоскост изработена от подложка от специален устойчив картон, увита около вътрешна сърцевина от гипс. Гипсокартон се произвежда от естествени суровини и отговаря на всички екологични норми. Има добри топлоизолацинни показатели и представлява отлична основа за нанасяне на всякакви видове бои, мазилки, тапети и керамични плочки. Подходящ е както за изпълнение на довършителни работи при новостроящи се сгради така и за реновиране на стари сгради и помещения.

На пазара се предлагат основно три типа гипскаратон – обикновен, пожароустоичив и влагоустоичив
Този тип покритие изисква по – малко труд и почти няма нужда от време за съхнене. След като монтажът на гипсокартон завърши и боядисването приключи, можете да използвате помещението дори още същия ден! Плоскостите от гипсокартон притежават много добра плътност и здравина, като същевременно лесно се обработват, дори и с макетен нож. Това дава възможност за използването на материала за реализирането на разнообразни интерниорни решения (преградни стени, окачени тавани и т.н).

HTML Версия: Линк на статията (URL):