Перфектният дом за живеене според мен

Време беше и аз да напиша нещичко в чисто новия си блог, хостван любезно от Tumblr, за което искрено им благодаря!. Досега бях спирана от липсата на клавиатура. Та като за първи пост искам да напиша моя идеал за happy home (перфектният дом), които само между другото се разделя в две съвсем различни посоки.

И така започвам с това, което хората, които познавам знаят: АЗ НЕ МОГА ДА ЖИВЕЯ В АПАРТАМЕНТ! Няма условие, при което можеш да ме натикаш в кибритена кутиика и да ми кажеш, че това е моят дом. Има само няколко причини за това:

1. Аз съм МАЛКО шумна и под това разбирайте, че целия квартал разбира кога съм си вкъщи и кога не.

2. Просто е много тясно за моята голяма и дебела глава, която живее само на чист въздух. Дотук обобщавам, че изобщо не завиждам на тези, на които им се налага да живеят в “консерва” с още около стотина човека.

Оставащите две възможности, за който си мечтая от години, са доста странни, но смятам, добре съвпадат със странният ми характер.

Възможност №1: Не много голяма къща в английски стил. Да, точно онези къщички с малки прозорчета, с китни цветя по тях, големи зелени градинки и типичен покрив от горски мъх. Ето на това му викам уют и красова. В бизост може да има и гора, и езерце, и река – няма значение.

А сега нещо важно за климата: ТОПЪЪЪЛЛ!!!! Никакъв студ и дъжд. Някъде в тропиците или нещо таова ще ми е най-удобно. Студът не ми понася на душата и най-вече на пръстите на краката.

Вариант №2: Ето тук ставам малка по-нахална, защото се намесва моята романтична същност. Та избор номер две е … среден по големина замък. Знам, знам много искам и никога няма да мога да живея в подобно “нещо”, но нали мечтите са безплатни. Какво лошо има в това да си използвам времето малко по-полезно от това да си сменям лака за нокти.

Ето и идеалния замък за целта. Това е един от предполагаемите замъци на граф Дракула в съседна Румъния. Миналото лято успях да го посетя и мога с удоволствие да съобщя, че съм много доволна. Замъкът се състои от сграда с кула, огромен вътрешен двор с кладенец, тайна врата (за съжаление само една), готини подземия и вити стълби. За повече информация и снимки – WikiPedia.

И отново замъкът ми ТРЯБВА да се намира на топло място, защото съм сигурна, че ще се отоплява доста трудничко, а аз съм зиморничава. Какво е идеалното място за един човек е доста разтегливо понятие, както сигурно сте забелязали.

По повод на предишните две изказвания, ще кажа само, че единствено къщата на плажа ще ми понеске що годе добре, но аз харесвам замъците повече 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *