Защо сайтовете за групово пазаруване, намаления и отстъпки са полезни за моя бизнес?

Искам да отворя ресторант и се чудя как да привлека първите клиенти

Възможност за обръщане на стока в пари

Може да се случи да сте заредили доста стока и да искате да продадете част от нея на себестойност за да освободите средства, а може просто да имате застояла стока или временни финансови затруднения. И в трите случаи използването на сайтовете за групова пазаруване е добра идея защото това ще ви даде възможност за бързи продажби. В случай, че имате ресторант това би било още по-полезно защото всички знаем, че продуктите имат срок на годност и след това трябва да се изхвърлят, което е чиста загуба, а така ще можете да ги продадете на себестойност или с по-малка печалба.

Нисък разход за реклама

Отново ще споменем, че разходът за вас идва едва след продажбата на ваучер и се явява като комисионна от стойността на ваучера.

Възможност за създаване на клиентска база данни

Нищо не пречи по един ненатрапчив начин да попитате клиентите си дали не биха желали да попълнят анкетна карта. Това ще би предостави чудесна възможност за събиране на ценна информация и на данните на самия клиент, за да можете да се свържете с него и да го уведомите за нови промоции и намаления. В случая е препоръчително използването на софтуер за управление на клиентите където да попълвате тези данни за да стават нещата по-лесно. Не забравяйте да включите в анкетната карта и клауза, чрез която клиентите могат да забранят или разрешат да им пращате информация за предстоящи промоции и събития чрез електронна поща, смс и на пощенски адрес.

Запълване на капацитет

Ако очаквате слаб период или има индикация за някаква сезонност във вашия бизнес можете да подобрите заетостта и да запълните капацитета. В крайна сметка, всичко това ще ви помогне да се преборите с фиксираните разходи, които са дължими без значение дали вашия ресторант се посещава от 5 или 50 човека. Въпреки че акцента на статията са ресторантите, точно тази точка важи най-много за бизнеси, които предлагат курсове, семинари, пътувания и.т.н. В крайна сметка ако организирате семинар, хонорара за лектори и наем на помещение е един и същ без значение дали залата е наполовина пълна, празна или изцяло пълна

HTML Версия: Линк на статията (URL):