Как да срежем бетон с дебелина 30 см

Постоянно нови технологии, машини и изобретения навлизат в нашето ежедневие. Те се създават с цел най-вече за  максимално подобряване на качеството на работа, както и за да покриват всички нужди на потребителите.

Революционно изобретение в строителния бранш е създаването на нов вид трион за рязане на различни материали. Това е диамантен моторен трион – най-новият модел, на които  е изобретен през 2000г във Великобритания. Диамантената резачка е изцяло променена, подобрена и с повече функционалност от другите верижни резачки. Претърпява многократно вътрешен и външен редизайн, за да е това, от което се нуждаем за различни строителни дейности.

Диамантен трион –  подходящ е за рязането  както на меки, така и на твърди материали като: тухли, блокове, бетон, стоманобетонни констукции и други. Диамантената му верига позволява точно и прецизно рязане на всичко. С диамантена резачка съкращаваме времето на работа и увеличаваме дълбочината, на която можем да режем. За да запазим по-дълго веригата на резачката ни е нужно, когато я използваме да бъде с вода. По-този начин удължаваме диамантеното покритие върху нея многократно. Ако не работим с вода, когато режем с диамантения трион рискуваме да изхабим докрай диамантините по веригата и да се наложи да купуваме нова. Това не е препоръчително нито когато е наша машината, нито ако сме я взели под наем. В двата случаи единствено ще умножим своите разходи – един път за покупка на нова, а другият вариант е да заплатим повече за наем. В цената за наем на диамантения моторен трион не влиза диамантената верига. Тя се таксува отделно на изхабен милиметър. Затова не забравяйте, когато Ви се наложи да използвате тази машина да бъде с  вода.

Резачката с диамантена верига е подходяща както за строителни обекти, така и за ремонтни дейности у дома. С нея можем да режем бетонови или тухлени стени, здрави стоманобетонни структури и още много други. С машината лесно можем да отрежем по-голям квадрат в стената, за да си поставим по-широк прозорец от стария например.

Различните диамантени моторни триони режат до 300-400мм дълбочина. Средно тежат около 12 кг, което ги прави лесни и удобни за употреба. Работят на двутактово гориво и са с почти 5 KW мощност.

Предлагам Ви да разгледате едно много интересно клипче за това как работи тази машина.

HTML Версия: Линк на статията (URL):