Цветни лещи

Днес цветните лещи са се превърнали в мода, която има за цел да промени външния ви вид. Както гласи старата поговорка: “Очите са прозорец към душата!”. Само с чифт цветни лещи имате възможността да постигнете един завладяващ поглед. Затова не трябва да подценяваме силата на промяната с цветни лещи.

Видове цветни лещи :

Цветните лещи работят, като филтрират всички останали цветове от видимия спектър с изключение на избрания. Съществуват няколко различни категории цветни лещи.

Покривни лещи – Покривните лещи могат значително да променят цвета на очите, независимо колко тъмно или светло е вашето око. Това са едни от най-често срещаните лещи. Като цяло те представляват цветен пръстен, който покрива цветната част на окото (ириса). В средата имат прозрачно петно, което позволява на светлината да достига зеницата.

Непокривни лещи – Те са прозрачни и се използват за подобряване на естествения цвят на окото (известни са още и като лещи за подобрение на багрите). Ако сте с тъмни очи, такъв тип лещи трудно биха променили цвета ви. Те са по-подходящи за хора със светъл цвят на окото.

Срещат се и междинни варианти. Най-разпространеният сред тях са контурените лещи. Те са полупрозрачни и служат за придаване на дълбочина и подчертаване на очите. Те в никакъв случай не променят изцяло цвета на окото. Основния акцент е в допълнителния цвят внесен от контура.

Тук можем да разграничим и още една по-специфична група на парти лещите. Те са изцяло покривни, но за разлика от искрящите лещи техните шарки са доста по неестествени и щури. Срещат се бели, черни, както и дори лилави. Може би най-ефектните модели са с различни шарки – лабиринт, наруто, котешки очи и др.

Цветните лещи са достъпни във вариант от лещи за еднократна употреба, еднодневни, месечни или годишни цветни лещи. Повечето цветни лещи са меки, което ги прави удобни за употреба и лесни за поставяне, дори и от хора, които не са пробвали преди. Като цяло, цветните лещи са забавни и безопасни за употреба. Въпреки това ако се чувствате некомфортни или изпитвате дразнене потърсете съвет от специалист.

С технологичния напредък, цветните лещи са се превърнали в индустрия, което е направило тяхната цена достъпна. Затова не се колебайте, а се насладете на промяната.

HTML Версия: Линк на статията (URL):