Skype 5.5 и Новата Интеграция със Facebook

Skype представиха текущата версия 5.5 на програмата си за Windows операционната система. Най-важната промяна в най-новата версия е по-успешната интеграция със Facebook. След като го инсталирате, ще имате възможността да преглеждате кои от приятелите ви във Фейсбук са на линия и да общувате директно с помощта на skype с тях. Също така можете и едновременно и заедно да си подновявате skype статуса и фейсбук статуса, по друг начин написано да споделяте във Facebook през Skype. Друго което можете да правите е да виждате и лайквате и коментирате статусите на вашите приятели.

В Skype 5.5 е подобрено естеството на видео изображението, обновени са емотиконите, като са добавени седем нови, поправени са дефекти в алгоритмите и са поправени бъговете на старата версия. В последната версия на Скайп е намалено натоварването върху графичният хардуер по време на видео разговорите. Това е предимство за юзерите собственици на по-слаби модели компютри и/или части за тях.

В последната версия на Скайп има и малко обновявания на интерфейса, като основно е изменен интерфейса за набиране и обаждане, с по-малко бутони на самия екран когато се обаждате. Бутоните за изпращане на файлове и споделяне на екрана се намират под + бутона.

Освен направените промени в новата версия на Skype са поправени и редица от бъговете в предишните версии. Но за съжаление сега в последната версия се появиха нови бъгове. Когато изключите по някое време мрежовите конекции, вашето свързване към Facebook може да прекъсне, и понякога да трябва дори да изключите skype или да промените статуса си на offline и веднага да го върнете на Online.

Друг бъг, който се появява, е че не може да бъдете Невидим във Фейсбук, дори и да промените статуса си в Skype на Invisible. На този етап няма решение за този бъг. Друго което може да бъде проблем за вас, е че Skype 5.5 предотвратява автоматичното изключване на компютъра ви, ако не работите на него за периода, който сте задали. Фикса е да изключите skype преди да оставите компютъра си, или директно да изключите самият компютър.

Стана въпрос за емотиконите в Skype , те са напълно обновени и с нова визия. Добавени са 7 нови емотикона. Те са (fail) , (wfh) , (h5) , (tumbleweed) , (lala) , (waiting) , (yn). Повечето юзери ъпдейтнали си новият skype се оплакват от неприятният изглед на емотиконите. За тях те са грозни , неприятни , отблъскващи , безвкусни и не могат да предадат чувствата както предишните емотикони. Но въпреки това с нарасналият брой на емотиконките, е възможно да се покажат повече чувства и пожелания към вашите близки и приятели.

HTML Версия: Линк на статията (URL):