Рокля с цвят на истинска любов

Пети изпит падна, остават още три. Като за последна сесия да ни е дупе яко. Ама няма проблеми бе, давайте още, тъкмо сме набрали инерция. Осем са малко, поне дванадесет да станат, виж колко едно по-кръгло такова седи. С други думи, взех си днес петия изпит. Другата седмица още два.

Бяла рокля

Онзи ден приспах бебе и не го повредих! Да, на Веси момиченцето, което е съвсем мъничко. Много е странно усещането, когато само спи – добре, но когато ревне, се чувстваш като най-голямото безпомощно и безполезно нещо на света. Колко странно нещо е животът – до вчера сядахме по чиновете на „Велата“ и аз биех момчетата, дето й се подиграваха за бюста, а днес тя вече кърми.

Единственото май, което не се е променило, е, че аз все още бия момчетата, което се отразява на факта, че все съм сама. Или пък не е в това проблема, а в онзи пропуск на провидението, което в пакета „Ставам жена“ е забравило да ми сложи и „Как да командвам мъжете и да ги въртя на малкия си пръст, за да получавам, каквото искам“.

Мимито, съседката ми, която познавам от 3-годишна, в неделя имаше бал и беше тоооолкова красива! Много бях горда с нея. Горда, понеже идва да се гласи в нас и където успях, помогнах. По едно време много тъжно ми стана, не знам и аз защо, дори на моя или на сестра ми бала не ми е ставало тъжно… Това беше първият път, в който изтървах старт от Формула 1 и изобщо не ми пукаше.

Аз много исках да имам лилава рокля на бала, дори бледолилаво исках да е, но като пробвах една… стоеше ми като нощница. Та така де, Мимито е типичен представител на зодия Козирог – целенасочена, действена, знае какво иска и как да го постигне и рядко оставя някой да върши нещата вместо нея. Понякога толкова ми се иска и аз да бях малко Козирог, мъъъъничко поне 🙂

И за завършек, много ми се иска да бях Цар или Царица на нечия шахматна дъска на живота, но вместо това май ми е отредена само ролята на пешките, чиято липса никой никога не забелязва. Наздраве за още една кучка в живота ми след Съдбата… да, става дума за Любовта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *